Voyagify

Voyagify

Concept

Voyagify maakt reizen aangenamer. Door je bestemming te kiezen, wordt er een berekening van de reistijd gemaakt. De reistijd wordt aangegeven in muziek nummers. Tijdens je reis krijg je de hits van jouw gekozen genre te horen. Op de app wordt aangegeven binnen hoeveel muzieknummers jij je bestemming zal bereiken.

Taak

  • Concept Ontwikkelen
  • Visualiseren App
  • Prototypen
  • Pitchen

Landingspagina

Na het downloaden van de app moet de gebruiker inloggen. Als de gebruiker geen account heeft kan de gebruiker zich registreren waarna een verificatie verzonden wordt naar de mail. Mocht de gebruiker het wachtwoord zijn vergeten kan er een nieuw wachtwoord worden aangemaakt door middel van instructies die de gebruiker kan volgen via mail.

Verantwoording

De landingspagina van de app moet rust uitstralen, zodat de gebruiker op zijn gemak de pagina door kan nemen. Vandaar dat ik uitsluitend op deze pagina geen afbeelding heb gebruikt. Omdat de app design specifiek voor iPhone is heb ik tijdens het ontwerpen de guidelines van Apple erbij gehouden.

Kies je reis

Na het inloggen komt de gebruiker terecht op deze pagina. Hier kan de gebruiker zijn locatie en bestemming invoeren. Vervolgens kiest de gebruik een muziek genre, na het kiezen van de genre klikt de gebruiker op ‘Let’s go’. Nu kan de reis beginnen.

Verantwoording

Om de gebruiker het gevoel van een fijne reis te geven is er bovenaan een afbeelding te zien van twee personen die op reis gaan. Daarop in het groot is de tekst ‘Enjoy your Voyage’ zichtbaar de vertaling hiervan is ‘geniet van je reis’. Het ontwerp sluit ook aan op de landingspagina waardoor er een huisstijl wordt gevormd.

Geniet van je reis

Zodra de gebruiker op deze pagina is geland, begint de muziek af te spelen. De hits van de gekozen genre worden gedraaid. De gebruiker kan een hit liken waarna deze wordt opgeslagen in favorieten. Onderaan de pagina is te zien binnen hoeveel muzieknummers de gebruiker zijn bestemming zal bereiken. Nadat de gebruiker zijn bestemming heeft bereikt stopt het muziek, de gebruiker kan er dan nog voor kiezen om het stukje af te luisteren. Zo heeft de gebruiker dus op een aangename manier de bestemming kunnen bereiken.

Verantwoording

Ik heb ervoor gekozen om deze pagina in een list style te vormgeven zodat de gebruiker verticaal alles gemakkelijk kan bekijken. Verder slaat alles weer aan op de vorige pagina’s. Zoals je kunt zien is het één huisstijl.